Hur toppar man det här?Många inbitna serienördar känner kanske till den ytterst udda serien där den glade tonårsgrabben med ständiga romantiska problem och humoristiska äventyr, Archie Andrews (eller som han kallats på svenska, Acke Andersson) stötte på Marvels råbarkade brottsbekämpare, The Punisher. Ännu idag ses ”Archie meets The Punisher” som en av de mest bisarra crossovers som någonsin gjorts, även om själva serien faktiskt lär vara ganska hyfsad enligt de som läst den, och dess skapare var nog fullt medvetna om vad de höll på med. Det är möjligt att det var uppmärksamheten som denna serie fick som har gjort att Archie på senare tid varit inblandad i både en och annan knasig crossover med andra figurer, även om jag inte tror att någon har nått upp till samma mått av ”två saker som inte passar ihop” som Punisher-mötet. Men nu verkar det bli ändring på det. 2015 ska det nämligen komma ut en serie där Archie och hans glada vänner möter…

"He's in Riverdale with a few days to kill!"

…Predator! Nej, det är inget skämt, det är ingen fanart, det är faktiskt Dark Horse Comics som bestämt sig för att gå samman med Archie Comics och ge oss serien Archie Vs. Predator (att det kan förkortas ”AVP” är nog ingen slump). Efter att jag lyft upp min tappade haka från golvet och hämtat mig försökte jag mig på att fundera lite över hur det egentligen kan funka.

Arnold Vs. PredatorDen information som finns om serien verkar indikera att det kommer att vara en sorts ”teen slasher”, det vill säga en skräckhistoria där en mördare/monster dödar av ett gäng tonåringar en efter en. Detta oroar mig något, då det känns som att serien i så fall kommer att vara farligt nära den andra av de två Alien Vs. Predator-filmerna, Alien Vs. Predator: Requiem. Ett av många problem med den filmen var just att människorna som förekom i den till största delen utgjordes av dumma tonåringar, som inte hade någon som helst chans mot vare sig aliens eller predators. Detta tyckte jag missade lite av poängen med Predator-filmerna, nämligen att de mänskliga huvudpersonerna faktiskt hade en chans mot den utomjordiske jägaren, vilket gjorde att man inte kunde vara helt säker på vem som skulle vinna till slut. Det rörde sig om hårda manliga män som Arnold Schwarzenegger eller Danny Glover, utrustade med tunga vapen och list, karaktärer som kunde vinna predatorns respekt under filmens gång. En predator är intressant för att den jagar byten som kan försvara sig och utgöra en fara för den, den är ingen Jason Voorhees eller Freddy Krueger som dödar alla som kommer i dess väg.

Jag tror det enda sättet de kan överleva är om de "GET TO THE CHOPPA!"Det är möjligt att skaparna av Archie Vs. Predator inte tänkte längre än ”det här är en riktigt knäpp idé som kommer få uppmärksamhet”, men jag hoppas ändå att de kan komma på något trovärdigt sätt för Archie, Betty, Veronica och Jughead att överlista predatorn, om än inte med brutalt våld. Det är åtminstone tur för dem att de inte behöver ta sig an xenomorpher samtidigt. Men vem vet, det kanske blir uppföljaren…?

Publicerat av Fredde 

3 reaktioner till “Det minst dödliga bytet

    1. Grejen är ju att det numera tydligen är ett gäng skojfriska serienördar som håller i Acke, och de verkar ständigt hålla på att försöka göra oförutsedda saker med serien, så på det viset är det inte helt konstigt. De har bland annat haft George Takei som gäst i en serie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s