thepunchlineismachismoAdressen till den här webbserien, thepunchlineismachismo.com, ger en mycket bra bild om vad den handlar om. Seriens tecknare Kelly Turnbull sticker inte under stolen med att hon gillar muskulösa, testosteronstinna karlar i olika former av populärkultur (och skojar ibland lite snällt med de spinkigare bishie-pojkar som många andra tjejer gillar), men samtidigt handlar mycket av humorn i serien om hur överdriven hypermaskulinitet ofta kan framstå som löjlig, för att inte tala om något mentalt ostabil. Seriens huvudperson, ”Commander Badass” (vars riktiga namn avslöjas långt senare), är lustigt nog troligtvis den mest lugna och balanserade av alla de biffiga machomännen, vilket är ganska nödvändigt när man måste hålla ordning på tokstollar som Duke Nukem, Lobo och Kratos, för att bara nämna några.

Jag rekommenderar att läsa serien från början, då även om den främst består av ensides-skämt utvecklas det ändå en historia efterhand kring de återkommande karaktärerna. Men jag har naturligtvis ändå valt ut några av mina favoriter:

Marlon Brando är manligast av dem alla.

Kratos mot Leonidas i den manligaste tävlingen som finns!

Kampen fortsätter!

Stridens chockerande slut!

Ett av problemen med tidsresor.

Ett tecken på hur manlig Commander Badass är.

Game of Thrones-skämt!

Manliga män som gillar manliga män.

Vi kan naturligtvis inte undvika Liefeld-skämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s