JensochMoesNojeskryssloggaDet finns gott om ”poddar” (eller, som vi på MsO säger; ”caster”) som är väl värda att lyssna på där ute på internet och jag vill här slå ett slag för en som snabbt blivit en personlig favorit.

Jens och Moes Nöjeskryss kallar sig själv; ”en quizpodd i kryssform” och det är en mycket passande titel. Vartannat avsnitt går i sann melodikrysset-anda ut på att låta lyssnaren fylla i ett kryss. Men istället för att bara ha musikfrågor blandar Nöjeskrysset upp med frågor om film, spel och serietidningar. Inte en sportfråga så lång ögat kan nå. Frågorna är finurliga, kategorierna är varierade och poddens nördighet till trots är frågorna av väldigt varierande svårighetsgrad. Tanken är att alla skall kunna delta. Det är gratis att lyssna och det är gratis att delta.

När man fyllt i krysset kan man skicka in det för bedömning och veckan efter varje kryss utses en vinnare bland de som hade alla rätt och två tröstpris delas också ut. För att ha chansen att vinna tröstpriset behöver man inte ens ha alla rätt utan det räcker att bara ha skickat in. Avsnitten där vinnarna dras är också fyllda med eftersnack, roliga listor, utmaningar och naturligtvis facit för föregående veckas kryss.

Upphovsmännen heter Jens Söderhäll och Johan Moestedt – två nördar med stort intresse för popkultur. Deras nördighet lyser genom fint på snacket mellan och efter frågorna och ibland även i frågorna (en av kategorierna heter ”Veckans nördiga”). En av mina favoritaspekter är att varje kryss lånar sin undertitel från en filmserie. Nöjeskrysset kan finnas genom att följa länken ovan men är också sökbar på de flesta svenska podd-portaler.

Publicerat av Jönsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s