20180325_111241Även om jag nyligen börjat besöka The Scandinavian Sci-fi, Game & Film Convention mer reguljärt igen var det ändå väldigt längesedan jag besökte den när den hölls i Malmö. Tyvärr blev besöket på denna mässa inte riktigt så roligt som jag hade hoppats, då jag speciellt sett fram emot att få prova på det nya miniatyrspelet Star Wars: Legion. När jag och Jönsson kom till mässan fick vi dock veta av arrangörerna som skulle demonstrera spelet, den Malmöbaserade spelorganisationen Spelens hus, att demospelet var inställt, eftersom miniatyrerna inte var på plats. Väldigt synd, speciellt efter vår roliga miniatyrspelupplevelse på mässan i Göteborg. Det fanns dock några andra spel på plats, så vi provade på att spela ett Virtual Reality-spel där man ska vifta med händerna i takt med musik, vilket likt så många andra VR-spel är roligt både för spelaren och för den som tittar på spelaren. Jönsson fick högre poäng än jag när han provade det, men jag vill till mitt försvar säga att vi körde helt olika låtar (jag fick ”Fuldans” med Melodifestivalbandet Rolandz, medans Jönsson fick klassikern ”Intergalactic” med Beastie Boys). Sedan fanns det också ett gammalt NES uppställt med Super Mario Bros., så vi körde varsin bana i det också. Definitivt spelupplevelser som gav kontrast mellan nytt och gammalt!

IMG_43771Bland gästerna på mässan fanns Dennis Gustafsson, tecknaren av Markera som Olästs favoritserie Viktor Kasparsson. Vi hälsade naturligtvis på honom, även om det vid denna mässa inte kommit ut något nytt album med serien som vi ville ha signerat. Istället pratade vi med honom om serien i allmänhet och fick flera olika hintar om idéer till framtida serier som han jobbar på, inklusive vad som kan hända i det nästkommande albumet. Mycket spännande! De internationella gästerna inkluderade skådespelaren Temuera Morrison, mest känd i nördsammanhang för att ha spelat Jango Fett (och naturligtvis dennes många kloner) i Star Wars-filmerna. Morrison är av skäl som jag inte riktigt kan artikulera en personlig favorit, så jag tog chansen att få en autograf av honom:

TemueraSignatur

IMG_43761Medans han signerade bilden sa jag till honom att jag tyckt om honom i alla hans filmer, vilket ha verkade uppskatta. Jag hade tidigare övervägt att säga att jag gillade honom specifikt i Speed 2: Cruise Control, men det kändes som ett ganska elakt skämt att nämna den mindre lyckade filmen för honom, så det fick bli en mer ospecifik hyllning. Vi gick inte på Morrisons frågestund, men vi tog chansen att se på en annan frågestund med skådespelerskan Adrienne Barbeau, för mig mest känd för hennes medverkan i diverse filmer av regissören John Carpenter, för andra kanske känd som Catwomans röst i Batman: The Animated Series. Likt tidigare frågestunder jag gått på var det intressant och roligt, speciellt att höra Barbeau beskriva sin karriär och hur hon ser på att hon ofta fått roller som en ”stark kvinna”. Publiken hann inte ställa många frågor, men bland dem var det faktiskt en kille som frågade om Barbeaus syn på #metoo. En bra sak att fråga om, men efter ett sådant allvarligt ämne kändes det svårt att fråga om hennes röstinsats i ett tecknat barnprogram eller dylikt.

IMG_43801I övrigt var det som utmärkte denna mässa specifikt lokalen som den hölls i, då denna bestod av ett flertal olika rum som mässan var uppdelad i, vilket gjorde det lite svårare att få överblick över den jämfört med mässorna i Göteborg och Helsingborg som brukar hållas i en enda stor sal. Men å andra sidan kändes det som att lokalerna i Malmö gav utrymme till ännu fler utställare och försäljare. Vad som dock även denna gång lyste med sin frånvaro var någon sorts utställning av filmrekvisita. Det stod dock en jeep från Jurassic Park uppställd i en hörna, vilket faktiskt var ganska coolt, även om det var oklart om den medverkat i någon film eller bara var en kopia. Som vanligt gick det runt många personer utklädda i väldigt snygga kostymer, inklusive åtminstone två olika personer utklädda till predators, en personlig favorit. Det fanns även en hel del personer utklädda till vikingar på plats, och de hade till och med en parad genom mässan där de blåste i horn medans de gick, vilket var häftigt att se och höra.

20180325_181538Vi gjorde inga större inköp på denna mässa, men jag tog chansen att inhandla ett gäng väldigt snygga chokladpraliner formade som dödskallar, stormtrooperhjälmar och Darth Vader-huvuden, av en försäljare med det fantastiska namnet Lady Marion. Jönsson gjorde också ett godisinköp i form av en låda med det brittiska godiset Jelly Babies, i nördsammanhang känt för att vara Doktorns favoritgodis i Doctor Who. Vi var båda nöjda med smaken på våra inköp, och trots den inledande besvikelsen var vi också hyfsat nöjda med mässan överlag. Om möjlighet finns kommer vi säkerligen att återvända till Malmö någon gång i framtiden.

Publicerat av Fredde girafficavatar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s