ImperialAssassinLikt Inquisitors är medlemmar av Imperiets hemliga organisation Officio Assassinorum inte egentligen en armé, utan snarare enskilda, kraftfulla krigare som du kan använda i andra Imperium-arméer. Som namnet antyder rör det sig om extremt vältränade lönnmördare, som Imperiet skickar ut när de behöver ta kål på någon speciellt farlig fiende. Ofta arbetar dessa lönnmördare ensamma, men det händer att de då och då hjälper Imperiets andra arméer, eller använder sig av kaoset på ett slagfält för att smyga sig på sitt mål. I den allra tidigaste utgåvan av Warhammer 40,000 fanns det bara en typ av ”Imperial Assassin”, en sorts allround-mördare som kunde utrustas med många olika typer av spännande vapen och annan utrustning, men från och med den andra utgåvan av spelet består Officio Assassinorum istället av ett antal under-organisationer, kallade ”tempel”, vars lönnmördare alla har specifik utrustning för att mörda på specifika sätt.

VindicareAssassinLönnmördare från Vindicare-templet är utrustade med gevär med lång räckvidd, och specialiserar sig på prickskytte. De tenderar att planera sina mord noggrant, gömma sig på ett väl utvalt ställe och vänta på exakt rätt ögonblick då de kan avrätta sitt mål med ett enda välplacerat skott. De brukar bära med sig flera olika typer av ammunition för att kunna ta sig an olika typer av mål, till exempel för att penetrera tung rustning eller energisköldar.

CallidusAssassinCallidus-templet verkar till stor del bestå av kvinnliga lönnmördare (manliga Callidus-mördare omnämns här och där i fiktionen, men det finns mig veterligen ingen miniatyr av dem). Dessa specialiserar sig på infiltration, och använder sig av en märklig drog kallad polymorphine, som gör det möjligt för dem att ändra sitt utseende och ta sig en passande skepnad för att komma nära sitt mål. När det väl är dags att mörda använder de sig antingen av en pistol kallad neural shredder, eller ett svärd som är extremt bra på att penetrera alla sorters material, ett så kallat C’Tan phase sword (ja, Officio Assassinorum tvekar inte att använda sig av utomjordisk teknologi för att nå sina mål, till skillnad från många andra delar av Imperiet).

EversorAssassinEversor-lönnmördare är ofta inte lika subtila som sina kollegor. De är blodtörstiga mördarmaskiner som är fullpumpade av olika stimulerande droger, utrustade med diverse teknologiska uppgraderingar och genetiskt modifierade för att bli så gott som ostoppbara krigare. De brukar bära på en väldigt destruktiv pistol, men är dödligast i närstrid då de använder sig av ett svärd och en handske med giftiga nålar för att gå bärsärkagång bland fienderna. En intressant sidoeffekt av alla de märkliga drogerna i deras kroppar är att om man mot förmodan faktiskt lyckas döda en Eversor så exploderar de och sprider frätande syra omkring sig.

CulexusAssassinDet kanske märkligaste templet är Culexus, vars lönnmördare är specifikt tränade och utrustade för att ha ihjäl psykers. Det är bara specifika människor som rekryteras till detta tempel, människor som har en genetisk abnormalitet känd som pariah-genen, vilket gör att de till skillnad från alla andra levande varelser inte har någon själslig närvaro i warp-dimensionen. Så gott som alla andra människor får en känsla av obehag när en pariah-person är närvarande, men känslan är betydligt kraftigare hos psykers, vars sinnen ju är mer direkt kopplade till warp. Culexus-lönnmördare använder sig av denna effekt både för att kunna smyga sig på sitt offer (då de är så gott som osynliga för psykers) och för att göra det omöjligt för offret att använda sig av sina psioniska förmågor. Det faktum att Culexus är effektiv endast mot psykers innebär att deras popularitet bland spelare varierat genom åren, då de olika utgåvorna av Warhammer 40,000 lägger olika stor vikt vid psykers.

AssassinsExecutionForceDet finns också två andra tempel, Venenum och Vanus, men dessa förekommer bara i bakgrundsmaterial och inte som spelbara miniatyrer, då deras sätt att lönnmörda (förgiftning och manipulation) är svåra att representera i ett krigsspel. Det har också gjorts antydningar om att det kan finnas ytterligare tempel, kanske för att ge kreativa spelare en chans att hitta på sina egna typer av lönnmördare om de så vill.

I vissa utgåvor av Warhammer 40,000 finns det scenarion där man kan spela med en ensam lönnmördare mot en hel fientlig armé, och det har även kommit ett spinoff-spel, Assassinorum: Execution Force, i vilket du leder en skvadron bestående av en lönnmördare från varje tempel i speciella uppdrag. Vanligtvis är dock lönnmördare som sagt inte en armé i sig, men de är populära bland spelare som ett tillägg till en Space Marine-, Sisters of Battle- eller Imperial Guard-armé. Detta beror troligtvis både på att de har ganska coola miniatyrer, och på att de kan fylla en funktion som din armé i övrigt kanske inte är så bra på. En Imperial Guard-armé brukar till exempel inte vara så värst bra i närstrid, men kan jämna ut oddsen med en Eversor eller Callidus på sin sida. Även om jag gissar att de vanliga soldaterna tycker det är obehagligt att slåss bredvid en lönnmördare.

Publicerat av Fredde OfficioAssassinorumSymbol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s